Hatha Yoga

Hatha Yoga


Hatha Yoga is een methode om lichaam en geest in balans te brengen. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. Door het doen van lichaamshoudingen en ademhalingsoefeningen, vergroot je het bewustzijn van je lichaam. Wat zijn de signalen die je lichaam geeft en waar liggen je grenzen? Door de yoga leer je deze signalen van je lichaam herkennen en respecteren. En waar mogelijk kun je je grenzen stapje voor stapje verleggen.


De lessen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. Je hoeft niet lenig of sterk te zijn. Het gaat er niet om of je je tenen kunt aanraken, maar om de ervaring en wat je leert als je met de houding bezig bent.


Via ontspanningsoefeningen en meditatie krijg je inzicht in je geest en word je je bewust van je gedachten. De oefeningen helpen je vervolgens om je geest tot rust te brengen en beter in het ‘hier en nu’ te komen. Veel mensen hebben het gevoel ‘druk te zijn in het hoofd’ en te verdrinken in alle keuzes die ze hebben. Met meer rust in je hoofd kun je je beter concentreren en ontstaat er ruimte voor wat echt belangrijk voor je is.



Enkele voordelen van Hatha Yoga

  • Brengt meer rust in je hoofd.
  • Vergroot je lichaamsbewustzijn.
  • Vermindert stress.
  • Maakt je lichaam soepeler en sterker.
  • Zorgt dat je je beter kunt concentreren.
  • Brengt lichaam en geest in balans.



Lessen

Feel Yoga geeft Hatha Yoga lessen op donderdagavond in Gouda bij Yoga Studio Vlinder, om 19.15 uur en om 20.30 uur.


Wil je graag persoonlijke begeleiding bij je yogabeoefening. Dan help ik je graag tijdens een privéles.


Daarnaast geeft Feel Yoga les op locatie voor volwassenen en kinderen. Bijvoorbeeld als invaldocent in een yogastudio, op school of in een bedrijf. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.


Meer weten?

Feel Yoga geeft ook Bedrijfsyoga en Schoolyoga.